31.8 C
Skopje
31.7.2021 - 21:32

Ознака: буџетот

Компромисот со Варшава и со Будимпешта го откочи буџетот на Унијата

Европската Унија постигна компромис за новата буџетска рамка за периодот од 2021 до 2027 година, вреден вкупно 1,825 милијарда евра, и за пакетот за...

Пратениците сложни за партиското финансирање од буџетот

Законот за финансирање политички партии завчера помина на Комисијата за политички систем со поддршка и од власта и од опозицијата. Со овој закон партиите...

Полска и Унгарија го блокираа усвојувањето на буџетот на ЕУ

Полска и Унгарија го блокираа усвојувањето на седумгодишниот буџет на ЕУ и планот за закрепнување од пандемијата на коронавирусот, поради новиот механизам што им...

Поттикнувањето на приватната потрошувачка со калкулирани импликации врз приходната страна на...

Кога ќе започне примената на мерката „Викенд без ДДВ“? Што всушност значи таа? Која е целта и какви би биле проекциите од неа? Која...

Како да се задржат работниците

Важно е да се задржат работниците, бидејќи имаме вложено во нивните знаења. Ако сега ги отпуштиме, кој ќе ни гарантира дека по три или...

Дали рецесијата е цената што мора да се плати заради заштита...

Мерките што се преземаат заради заштита на јавното здравје се мерки што водат во рецесија. Тоа е цената што мора да се плати, објаснува...