3.8 C
Skopje
20.10.2021 - 5:09

Ознака: бучава

Бучавата – нерешлива градска енигма

Бучавата ја предизвикуваат најразлични фактори од превозни средства изградбата на нови комплекси згради, кафулињата и дискотеките. Големата бучава предизвикува сериозни последици по здравјето на...

Бучавата како данок на современото живеење

Зголемувањето на бројот на жителите, големата збиеност на зградите и на инфраструктурните објекти, намалувањето на зелените површини создаваат најразлични проблеми за жителите на градот...

Граѓаните не спијат од силните децибели на моторите

Со константното зголемување на бројот на жители во главниот град, намалувањето на зелените површини и големиот број згради и инфраструктурни објекти што го пополнуваат...