Ознака: бури

ФОТОВЕСТ

Во снежните бури во Европа, во изминатите неколку дена загинаа најмалку 13 лица, од кои најголемиот дел во лавините во Австрија и во Германија.

Климатските промени ги прават бурите помоќни и поразорни

Ураганот Флоренс во САД и тајфунот Мангхут на Филипините деновиве однесоа дестици животи, со што се потврдуваат проценките дека поради климатските промени бурите стануваат...