Ознака: булевар

Почна да се гради булеварот до Драчево

Град Скопје денеска ги почна проширувањето и реконструкцијата на булеварот Борис Трајковски, на потегот од крстосницата во Пинтија до мостот на Маркова Река пред...

Над 500 цвеќиња засадени во жардињерите на булеварот „Ослободување“ во Кичево

Откако пред шест години во Кичево целосно беше реконструиран булеварот „Ослободување“ и беа поставени повеќе жардињери, комуналното претпријатие секоја пролет во овие жардињери засадува...

Пуштен во употреба новиот булевар кој целосно го поврзува северниот дел...

Од денеска официјално во употреба е пуштен новиот булевар Христијан Тодоровски Карпош како сообраќајна врска која ќе овозможи развој на северниот дел од градот. На...

Ќе се прошири ли конечно булеварот Босна и Херцеговина

По цело лето мирување, конечно повторно почнаа градежните активности на проширувањето на булеварот Босна и Херцеговина во општината Бутел. Работите почнаа со сечење на...

Почна реконструкцијата на булеварот Партизански одреди

Градот Скопје ја почна реконструкцијата на дел од коловозот од булеварот Партизански одреди, што е една од најфреквентните сообраќајници во градот. Екипите на градот...

Привремен сообраќаен режим на булеварот Партизански одреди

Екипите на Град Скопје ја почнаа реконструкцијата на коловозот на дел од булеварот Партизански одреди, која е една од најфреквентните сообраќајници во градот. Градежните...

Ќе стане ли набргу улицата Босна и Херцеговина булевар

Откако првпат забрчија багерите да го означат почетокот на изградбата на булеварот Босна и Херцеговина, близу населбата Скопје Север, седум месеци мируваа. Од пред...

Се проширува булевар „Македонија” во Кавадарци

Се проширува булевар „Македонија” во Кавадарци, ќе има повеќе паркинг места, информираа денеска од кабинетот на градоначалникот Митко Јанчев.   Оттаму информираат дека истовремено, се работи...

Ќе се реконструира и прошири булеварот Босна и Херцеговина

Багерите почнаа со копање и го означија почетокот на изградбата на новопроектираниот булевар Босна и Херцеговина, и тоа на потегот од раскрсницата со булеварот...

Почна изградбата на булеварот „Босна и Херцеговина“

Почна изградбата на новопроектираниот булевар „Босна и Херцеговина“, на потегот од раскрсницата со булеварот „Словенија“ и улицата „Македонска косовска бригада“ до раскрсницата со улиците...