Ознака: „Букстар“

„Авијатичарот“ од Евгениј Водолазкин добитник на наградата „Букстар“

На познатиот руски писател Евгениј Водолазкин ќе му биде доделена наградата „Букстар“ за најчитана книга помеѓу две изданија на фестивалот. Вечерва (8 октомври) во киното...

„Букстар“ преку книжевноста ќе ги објасни културолошките промени

Од денеска до 10 октомври издавачот „Антолог“ го организира фестивалот на европската литература „Букстар“ под слоганот „Отаде“. Фестивалот оваа година го поставува прашањето: што...

Ексклузивно претставување на шест наградувани европски автори

„Букстар“ е прв фестивал на европската литература во Македонија и веќе четврта година по ред ја употребува книжевноста за да ги објасни феномените на...