Ознака: букојчани

Изгаснат пожарот кај Букојчани, локализиран кај Манастирско Доленци

Од пожарите кои во кичевско беа активни во изминатите два дена, пожарот кај село Букојчани е целосно изгаснат, додека големиот пожар кај село Манастирско...

Во пожар изгоре плевна во село Букојчани

Покрај зголемениот број на шумски пожари, во кичевско се регистрирани и урбани пожари. Така, во текот на ноќта во село Букојчани избувна пожар во...