13.8 C
Skopje
21.9.2021 - 7:28

Ознака: буква

„ПичПрич“ – гинеколошки приказни вечерва во „Буква“

„ПичПрич“, иницијативата за промовирање на женската усна историја, крајот на летото го заокружува со слем. Денеска (31 август) со почеток во 20 часот, во...

Денови на етнологија и антропологија во „Буква“

Од денеска до недела во кафе-книжарницата „Буква“ ќе се одржуваат „Етно: Антро - Денови на етнологија и антропологија“, во организација на Институтот за етнологија...

Дела на Оливер Мусовиќ во „Буква“

Културниот центар „Јадро“ продолжува со серијата презентации посветени на македонските визуелни уметници. Во кафе-книжарницата „Буква“ е претставено творештвото на визуелниот уметник Оливер Мусовиќ. Станува...

Фестивалот „Арт ареа 4“ ќе се одржува во „Буква“

Четвртото издание на фестивалот „Арт ареа“ се одржува во кафе-книжарницата „Буква“, во организација на издавачката куќа „Бегемот“. Почетокот беше со отворање на изложбата на...

За трите страчки од Волкодери и за детето џуџе

Во „Колибри“, како подарок за сите деца, ексклузивно ја објавуваме серијата „За секоја буква приказна“ во 31 продолжение, на писателот Владо Димовски. Приказните се...

За верверичките Верче и Весна и за еден Влатко

Во „Колибри“, како подарок за сите деца, ексклузивно ја објавуваме серијата „За секоја буква приказна“ во 31 продолжение, на писателот Владо Димовски. Приказните се...

За Ацо, за Алексо и за книжното авионче

Од денеска, ексклузивно во „Колибри“, почнуваме со објавување на серијата „За секоја буква приказна“ во 31 продолжение, на писателот Владо Димовски. Приказните се дел...

Избор на претседател 2019 – многу врева за безгласна буква

Оној што ќе се смести (или ќе биде сместен-сместена) во претседателскиот кабинет ќе наиде на една руинирана, обезвреднета државна позиција, донесена до дното на...