17.8 C
Skopje
17.9.2021 - 4:11

Ознака: Бугарски окупатор

Денот кога Грција се крена против бугарската експанзија кон Егејска Македонија

На денешен ден во 1943 година Грците во Атина се кренаа на протест против нацистичкиот окупатор и се спротивставија на плановите за проширување на...