Ознака: бугарски историчар

Воин Божинов: Македонизмот е ментално отстапување

Воин Божинов, бугарски историчар и член на Институтот за историски истражувања при Бугарската академија на науките, во своето интервју за бугарскиот медиум БНР посочи...