Ознака: бугарски војници

Јанев: Ниту еден бугарски војник нема да учествува во конфликтот во...

Ниту еден бугарски војник нема да учествува во конфликт или операција на територијата на Украина или на друга земја без овие одлуки да бидат...

МНР: Не е оштетен споменикот на бугарските војници кај Кавадарци

Министерството за надворешни работи излезе со реакција во врска со наводно оштетување на споменикот обележје за загинати 193 бугарски војници во Првата светска војна,...