Ознака: Бугарска партиска

Бугарска партиска политика според принципот „секој против секого“

Бугарија се соочува со партиско-политички поделби. По два парламентарни избора, сѐ уште не е формирано парламентарно мнозинство за избор на нова влада, а во...