Ознака: буба

Мексиканската манија по „бубата“ ќе го надживее легендарниот автомобил

Омиленото возило на „Фолксваген“ сè уште се бара на пазарот, и покрај завршувањето на неговото производство Фајненшел тајмс Во Мексико голема е носталгијата по популарното „вочо“...

Крајот на патот за култната „буба“

Дојде најавуваниот крај на производство на култната „буба“ на „Фолксваген“. Германската автомобилска компанија минатата година соопшти дека од јули годинава  ќе престане производството на...

Фолксваген престанува со производство на култната „буба“

Германската автомобилска компанија „Фолксваген“ соопшти дека од јули 2019 година ќе престане со производство на легендарниот модел „буба“. Првата серија од овој модел беше...

Легендарната „буба“ стигна до крајот на патот

Германски „Фолксваген“ соопшти дека ќе го прекине производството на легендарната „буба“ в година. Автомобилот со познат дизајн потекнува од времето на нацистичка Германија, а...