Ознака: британски вид

Британскиот вид коронавирус утврден кај 45 лица во земјава

Министерството за здравство информира дека во лабораторијата на ИЦГИБ-МАНУ во периодот од 1 јануари до 7 февруари е утврдено присуство на СарсКов2 вирусот од...

Британскиот вид коронавирус има поразлични симптоми

Симптомите на заразниот „британски“ вид коронавирус се нешто поразлични од претходно доминантната варијанта, покажува студија на британското Национално биро за статистика. Губењето на мирис и...

„Оксфорд“ очекува податоци за ефикасност на вакцината против британскиот вид

Универзитетот „Оксфорд“ очекува дека податоците за ефикасноста на вакцината што ја разви против британскиот вид коронавирус ќе бидат готови до следната недела, изјави претставник...