Ознака: брзи тестови

Словенија воведе брзи тестови за ковид-19 на границите

Словенија од денес активираше станици за брзо тестирање за ковид-19 на пет гранични премини со Хрватска, како и на аеродромот во Љубљана. Воведено е правило...

Почна тестирањето со брзи тестови во новата ковид-амбуланта во Битола

Од денес во Битола, почна тестирањето со брзи тестови за ковид-19, во новата ковид-амбуланта во урбаната заедница „Панде Кајзеро“. На барање на градоначалничката Наташа Петровска,...

Центарот за јавно здравје Битола стартуваше со брзи тестови за ковид-19

Од денеска Центарот за јавно здравје Битола почнува со т.н. брзи тестови, кои ЦЈЗ ги набави со пари од општината Битола. На предлог на...

Донација од 13.500 брзи тестови од Норвешка

Норвешка донираше 13.500 брзи тестови, од кои 10.000 за Министерството за здравство Министерот Венко Филипче, присуствуваше на примопредавањето на донацијата. Оваа помош произлегува од потпишаниот...

„Плодност“ стартува со брзи тестови за ковид-19 во Битола

Приватната болница „Плодност” Битола од утре ќе стартува со брзи тестови за ковид-19. Поради големиот интерес за серолошко тестирање, како и за брзите тестови за...

ЕК: Брзите тестови да се користат кај лица што покажуваат симптоми

Европската комисија препорача брзите тестови за откривање на коронавирусот да се користат главно кај луѓе што покажуваат симптоми. - Брзите анагени тестови треба да се...

Македонија ќе набавува дополнителни количини брзи тестови за ковид-19

Владата на денешната седница донесе одлука за набавка на дополнителни количини брзи антигени тестови за ковид-19. - Владата на Република Северна Македонија на денешната 21...

Филипче: Зголемен е бројот на брзите тестови и на термините за...

Министерот за здравство, Венко Филипче, рече дека граѓаните немаат потреба да стравуваат бидејќи има набавено доволна количина на брзи тестови и секој кој има...

Општината Битола ќе издвои 20 илјади евра за брзи тестови

Градоначалничката на Битола, Наташа Петровска за денешната седница на Советот, која се држи онлајн, предложи Советот да донесе одлука за издвојување на 20.000 евра...

На шест пункта во Скопје се врши тестирање со брзи тестови

Од денеска на 6 пункта во Скопје се врши тестирање со брзи антигенски тестови. Тестирањата се вршат во Поликлиника Ѓорче Петров, Поликлиника Чаир, Поликлиника...