Ознака: брет крозиер

Должноста на капетанот кој ги стави своите морнари пред државата

Автор: Бенедикт Д. Капалди Нешенел ривју Неговите морнари го поздравуваа кога за последен пат се симна од палубата на американскиот воен носач „Теодор Рузвелт“. Доби отказ...

Ковид-19 го онеспособи бродот, а американската морнарица го „уби гласникот“

Стотици морнари на американскиот носач на авиони „Теодор Рузвелт“ извикуваа „капетан Крозиер“, додека нивниот претпоставен Брет Крозиер се збогуваше со неговиот брод на 3...

Разрешениот капетан чие писмо ја подели Америка има коронавирус

Капетанот во американската морнарица, кој со остро писмо чија содржина дојде и до јавноста, предупредуваше за здравјето на неговиот екипаж, по ширењето на коронавирусот...