Ознака: бренд

Прва колекција на македонскиот бренд „Пинк лемонеид“

Петнаесетина стилски изгледи за пролет и лето, зад чиј дизајн стои нашата позната дизајнерка Стефанија Насеска, го сочинуваат првиот дел од колекцијата со цветни,...

Поголема видливост на вашиот бренд и од промоција на фејсбук? добредојде,...

Моби Промо - Прва онлајн платформа за мобилен маркетинг Сигурно сте слушнале дека денес, најголем дел од потрошувачите (околу 80%) бараат информации он-лајн, преку нивните...

Росица Мршиќ одбележа јубилеј на брендот

Модната дизајнерка Росица Мршиќ ја претстави својата колекција наречена „10/22“, со која одбележува 10 години постоење на брендот и 22 континуирано создадени сезонски колекции....

Арсовска: Македонија ја нема на ранг-листата на светски препознатливи брендови

Македонските брендови тешко се позиционираат, мала е застапеноста на нашите производи на глобалните пазари, а истото се должи генерално на непостоење национална стратегија за...

А да го заштитиме како бренд „македонскиот стил“ на пукање?!

По обидот за узурпирање од Мицотакис на сѐ што е со поимот „македонско“ Терминот пукање во македонски стил првпат може да се сретне во весниците...

Излогот е бесплатна реклама на секој бренд

Во ноември ќе се случи фестивалот на излози, на кој се поканети сите. Планот е да направиме естетска инвазија на улицата Македонија, па, секако,...

Медитација преку креативно везење

На 16 март во просториите на „Јавна соба“ ќе се одржи курс по креативно везење и негова имплементација на облека со брендот „Дамаја“. На...

Брендот „Македонија“ не им дава мир на грчките бизниси

Грчките компании се обидуваат да го заштитат терминот „Македонија“ што се појавува во брендовите на 182 грчки бизниси (над четири илјади грчки компании го...

Грците се прашуваат што ќе се случи со брендот „Македонија“

Терминот „Македонија“ се појавува во брендовите на 182 грчки бизниси, додека над четири илјади грчки компании го користат во описот на барем еден производ,...

„Астон Мартин – Лагонда“ следниот најлуксузен автомобилски бренд со нулта емисија...

Користењето автомобили на гориво кај луѓето од горната класа станува застарено, а глобалниот тренд, кој наложува користење електрични автомобили, зема сѐ поголем замав. Затоа...