Ознака: брендови

Модните брендови сè уште промовираат сексизам

Корисничката на Тикток, Мили Лусон, покажа дека голем број модни брендови сè уште имаат сексистички етикети за перење на алиштата. Имено, повеќето од нив...

Модни брендови што доминираат и по цел век

Планирате да инвестирате во дизајнерски чевли или торба, но сакате да бидете сигурни дека ќе инвестирате во бренд во кој со години ќе уживате...

Стратегија за институционална поддршка на домашните брендови

Пандемијата на коронавирусот предизвика затворање на границите, го ограничи функционирањето на пазарот на стоки и услуги и дефинитивно го промени начинот на кој функционираат...

„Моден викенд“ со 28 дизајнери и со брендови од Европа

Традиционално со нови колекции и ревии ќе се претстават како млади и перспективни имиња така и етаблирани ѕвезди од државата и од регионот Изложбен салон...

Kомпаниитe во Македонија тешко градат бренд

Зошто македонските компании имаат тешкотии при изградбата на препознатлив бренд? Дали причините лежат во немањето искуство, немањето доволно финансии, малиот пазар...? Иако експертите се...

Чии ќе станат нашите македонски брендови?

Какви новини, евентуално, би донела одредбата од договорот од Нивици, која се однесува на трговските марки и на заштитните знаци, за бизнисмените засега е...