11.6 C
Skopje
21.10.2020 - 20:35

Ознака: брегзит

Велика Британија ќе им забрани влез на мигрантите кои не зборуваат...

Велика Британија ќе им забрани влез на мигрантите кои не зборуваат англиски и на неквалификувани работници во странство, според планот за имиграција по брегзит претставен...

Колку ќе влијае брегзит на колективната сигурност?

Колку излегувањето на Британија од ЕУ ќе го ослаби европскиот колективен безбедносен систем? Колку ќе има брегзит импакт од безбедносен аспект, не само во...

Кој ќе ја плати сметката за брегзит?

Повлекувањето на Британија од ЕУ остави огромна дупка од 75 милијарди евра во буџетот на ЕУ за наредните седум години. Преостанатите членки сега водат...

Нова распределба на моќта по брегзит

Со излегувањето на Британија од ЕУ, темелно се менува постојниот однос на силите. Либералниот блок во Европарламентот, Советот на министри и преостанатите релевантни институции,...

Брегзит е лоша вест за американската надворешна одбранбена политика

Британската долгорочна одбранбена стратегија исто така мора да се справи и со сомнежите за иднината на НАТО, кои беа разгорени од очигледниот скептицизам на...

ЕУ ја очекува бурна преговарачка година

Унијата се обидува да се договори со Британија за да го минимизира влијанието од брегзит, да склучи спогодби со САД и со Кина и...

Проирски милитанти поставиле бомба за да експлодира на денот на брегзитот

Милитанти од Севена Ирска се надевале дека бомбата што ја поставиле во камион минатата недела, со траект ќе премине во Британија и ќе експлодира...

Како ќе влијае брегзит на англискиот фудбал?

Главна грижа на Премиер-лигата е како ќе се справи со проблемите во врска со слободното движење на луѓето, што е клучен аспект на модерниот...

Над 350.000 Британци аплицирале за европски пасош поради брегзит

Податоците покажуваат дека по 2016 година, над 350.000 Британци се одлучиле да побараат европски пасош, при што голем е бројот на оние што се...

Ле Пен: Брегзит е голем неуспех за ЕУ

Претседателката на француската екстремна десничарска партија „Национално обединување“, Марин Ле Пен го поздрави „враќањето на слободата“ во Велика Британија. Таа оцени дека брегзит е застрашувачки...