Ознака: браќа миладиновци

О.У. „Браќа Миладиновци“ во Струга одбележа 45 години постоење

Со пригодна програма основното училиште „Браќа Миладиновци“ во Струга, вчера го одбележа својот јубилеј – 45 години успешно постоење и едукација на многу генерации...

Трибина за детска литература во библиотеката „Браќа Миладиновци“

Во организација на ЈУ градска библиотека „Браќа Миладиновци“ - Скопје, на 28 февруари, четврток, со почеток во 11 часот, ќе се одржи трибина посветена...

Нова сообраќајна сигнализација пред училиштето „Браќа Миладиновци“

За поголема сообраќајна безбедност на учениците, пред ООУ „Браќа Миладиновци“ во населбата Островo е поставена целосно нова вертикална и хоризонтална сигнализација. За учениците од...

На СВП ќе биде соопштен добитникот на наградата „Браќа Миладиновци“

Добитникот на наградата „Браќа Миладиновци“ за 2018 година на 57. Струшки вечери на поезијата ќе биде соопштен денеска на прес-конференција. Наградата се доделува за најдобра...

ООУ „Браќа Миладиновци“ од Куманово одбележа 65 години од своето постоење

Најстарото училиште во Куманово, ООУ „Браќа Миладиновци“, одбележа 65 години од своето постоење. Меѓу гостите на прославата беа и заменикот министер за образование Арбер Адеми,...