Ознака: бразилска мутација

Бразилскиот вид на ковид-19 потврден и во Австрија

Првиот случај на инфекција со бразилскиот вид на коронавирус е потврден во австриската прокраина Салцбург. Сомнежот се појавил на 23 февруари, кога примерокот бил испратен...