2.8 C
Skopje
26.10.2021 - 3:24

Ознака: бојан маричиќ

Мисајловски: Маричиќ не може да спречи да се употребуваат зборовите македонски...

Потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Владо Мисајловски за време на денешната посета на Куманово се осврна на дописот од Бојан Маричиќ за да не се употребува...

Маричиќ на средба со една од девојките-жртви на групата „Јавна соба“

Министерот за правда Бојан Маричиќ денес се сретна и разговараше со Ана, една од дeвoјките жртви на групата „Јавна Соба“. Тој изворно се информираше...

Маричиќ: Пописот е повеќе од само пребројување на етничките заедници

Министерот за правда Бојан Маричиќ говорејќи денеска на онлајн конференцијата во организација на „Рома Интеграцион Центрум“ го поздрави донесувањето на Законот за попис во...

Маричиќ: Сè помалку се изрекуваат заводски воспитни мерки за децата во...

Министерот за правда Бојан Маричиќ се обрати на панел-дискусија на која се одбележа отпочнувањето на проектот финансиран од ЕУ и кофинансиран од УНИЦЕФ со...

Маричиќ: Должни сме будно да ги следиме реформите во правосудството

Министерот за правда, Бојан Маричиќ, во своето обраќање на прес-конференцијата по повод презентирањето на планот за проверки во правосудството, кажа дека со овој процес...

Маричиќ: Сите судии кои постапиле незаконски ќе бидат исфилтрирани од правосудниот...

Министерот за правда, Бојан Маричиќ, на прес-конференцијата по повод 100 дена Влада, кажа дека в понеделник Советот за реформи во судството ќе ја потврди...

Маричиќ: Владата нема да се спогоди со апликантите во Стразбур

Министерот за правда, Бојан Маричиќ, одржа прес-конференција, на која го искажа ставот на Владата на Република Северна Македонија во однос на апликациите поднесени до...

Маричиќ: Подготовката на новиот Закон за медијација е во завршна фаза

Министерот за правда, Бојан Маричиќ, кој учествуваше на конференција на тема „Придобивките од медијацијата како алтернативен начин на решавање на спорови“ во своето обраќање...

Нема веќе да има недопирливи пред законите

Кои се приоритетите за Министерството за правда во следниот период, до каде е процесот за прочистување и филтрација на судството и Обвинителството, ќе има...

Маричиќ: Потребна е дигитализација на сите нивоа во судствотo

Министерот за правда, Бојан Маричиќ, учествувајќи на регионалната конференција „Онлајн-судење за време на пандемија: Законодавство, пречки и предизвици“, истакна дека светската пандемија на ковид-19...