13.8 C
Skopje
22.9.2021 - 4:51

Ознака: бојан маричиќ

Маричиќ: Посветени на европската агенда, засилено спроведуваме реформи

Министерот за правда, Бојан Маричиќ, денеска во Брисел се сретна со потпретседателката на Европската комисија за транспарентност и вредности, Вера Јурова. Како што информираат од...

Маричиќ: Имаме обврска да обезбедиме еднакво учество на лицата со попреченост...

Министерот за правда Бојан Маричиќ во обраќањето на „Промоцијата на наодите од мониторингот на парламентарните избори и гласањето на лица со попреченост“ кажа дека...

Маричиќ: Ќе се направат законски измени за да се воведе дигитализација...

Министерот за правда, Бојан Маричиќ, во воведното обраќање на јавната расправа за предлог-измените на Законот за парнична постапка, кажa дека покрај намалувањето на висината...

Маричиќ потпиша правилник за зголемување на платите на судската полиција

Министерот за правда, Бојан Маричиќ, во присуство на претставниците на УПОЗ и Независниот синдикат на судска полиција, го потпиша правилникот за зголемување на платите...

Маричиќ: Успешно стартува првата фаза од попишувањето

Министерот за правда Бојан Маричиќ, во придружба со Заменик министерот за правда Агим Нухиу, директорот на Државниот завод за статистика Апостол Симовски и директорот...

Маричиќ: И Евростат потврди дека Законот за пописот е во согласност...

Министерот за правда, Бојан Маричиќ, одговарајќи на пратеничко прашање во Собранието, рече дека од Евростат потврдиле дека Законот за пописот и методологијата по која...

Маричиќ: Неопходен е нов закон за воена и вонредна состојба

Министерот за правда Бојан Маричиќ во обраќањето на конференцијата „Вонредна состојба: научени лекции и идни предизвици“, се осврна на потребата од носењето на посебен...

Пописот ќе биде по сите протоколи, имавме и успешни избори во...

Маричиќ до амбасадорите од ЕУ Министерот за правда Бојан Маричиќ, заедно со директорот на Државниот завод за статистика Апостол Симовски и заменик директорот Илми Селами,...

Мисајловски: Маричиќ не може да спречи да се употребуваат зборовите македонски...

Потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Владо Мисајловски за време на денешната посета на Куманово се осврна на дописот од Бојан Маричиќ за да не се употребува...

Маричиќ на средба со една од девојките-жртви на групата „Јавна соба“

Министерот за правда Бојан Маричиќ денес се сретна и разговараше со Ана, една од дeвoјките жртви на групата „Јавна Соба“. Тој изворно се информираше...