Ознака: Босна и Херцеговина

За жените нема место на конвертибилните марки

Сараевскиот отворен центар (СОЦ) испратил допис до Централната банка на Босна и Херцеговина во кој се предлага на банкнотите на оваа држава да се...

Меѓу рускиот чекан и турската наковална

Позицијата на Босна и Херцеговина во геополитичка смисла на Балканот во светло на глобалните превирања може да се опише како позиција меѓу рускиот чекан...

БиХ се противи на изградбата на мост до Пељешац

Претседателот на Советот на министри на Босна и Херцеговина, Денис Звиздиќ, лично ќе се обрати до хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ Хрватска да не го...

Секој ентитет го оспорува користењето на јазикот на другиот

Во најновиот извештај на американскиот Стејт департмент за кршењето на човековите права во Босна и Херцеговина се посочува на негирање на геноцидот во Сребреница,...

Законот за обложување не мина, газдите не ги заборавија политичарите

Последниве денови во Македонија се актуелни најавите за менување на законската регулатива за работење на обложувачниците, што дополнително ја бранува јавноста. И додека кај...

На вештачко оплодување чекаат 50.000 двојки

Во парламентот на Федерацијата на Босна и Херцеговина веќе петта година се води борба за усвојување на законот за вештачко оплодување, за што има...

Воведување видеонадзор на гласачките места

Домот на народите на парламентот на Босна и Херцеговина вчера требаше да се изјасни за барањето на Пратеничкиот дом за разгледување на предлог-законот за...

БиХ на листата на најопасни земји за ЕУ

Европската Унија во текот на 2017 година забранила влез во своите земји-членки за 20 опасни личности од Босна и Херцеговина, се наведува во новиот...