Ознака: Босна и Херцеговина

Невкусна партиска чорба по убиството на студентот

Протестите под мотото „Правда за Давид“, кои непрекинато се одржуваат во Бања Лука добиваат поддршка и од други градови на Босна и Херцеговина. Собирите...

Загреб и Сараево се заплеткаа во моделот на конститутивност

Политичарите од Хрватска и од Босна и Херцеговина продолжуваат да носат деструктивни одлуки, од кои граѓаните во двете соседни земји ќе бидат губитници Односите меѓу...

Претседателството ја одложува контролата на воздушниот простор

Стратегиска цел на Босна и Херцеговина е преку своите тела кон крајот на идната година да ја преземе одговорноста за нудење услуги во авионскиот...

Тричленото претседателство со различни политики и иконографии

Претседателството на Босна и Херцеговина во наредните осум дена би требало да го именува новиот мандатар за состав на Советот на министери на БиХ....

Косово во регионот бара алтернатива за производите од Србија и БиХ

Косово ги истражува пазарите на земјите од регионот со кои ќе ги надомести производите кои до пред 15 дена се увезувале од Србија и...

Пратениците бараат враќање на „белиот леб“

Седумнаесет поранешни пратеници бараат од Уставниот суд на БиХ да им се врати правото на едногодишна апанажа Уставниот суд на Босна и Херцеговина сѐ уште...

Мигрантите на удар на лажните вести

Мигрантската криза и натаму е топ-тема во БиХ, но сѐ е поголем проблемот со лажните вести за нив, кои се шират со брзина на...

Уцени и закани и секој со секого за останување на власт

На политичката сцена во Босна и Херцеговина на големо се тргува со позициите, а тоа најдобро се прави со блокада на процесот за конституирање...

Босанската полиција ги дислоцира мигрантите од границата со Хрватска

Властите во Босна и Херцеговина соопштија дека десетици мигранти кои со денови кампуваа близу границата со Хрватска, се префрлени во центарот за мигранти во...

Над 20.000 мигранти влегле во БиХ од почетокот на годината

Бројот на илегалните мигранти, кои влегле во Босна и Херцеговина и биле регистрирани од надлежните органи од почетокот на оваа година, достигна над 20.000...