Ознака: борат

На руско-украинскиот фронт се борат и Македонци

Во делот што се однесува на нашата земја се подвлекува дека македонските граѓани во овој конфликт се застапени со 14 борци, од кои десетмина...

Факултетите немаат желба да се борат против плагијаторите

Недостигот од средства и желба се причините поради кои факултетите во Србија не сакаат да набавуваат софтвери за откривање препишани научни трудови Државните универзитети во...

Работниците не се ни борат за надомест за прекувремена работа

Ако без оправдани причини работодавците не им ги обезбедат на работниците правата во согласност со законот и колективниот договор за исплата на прекувремените часови,...