14.3 C
Skopje
20.4.2019 - 12:51

Ознака: болни

„Медициски кловнови“ ќе ја подобруваат психолошката состојба на тешко болните

Специјално обучени медицински лица наречени „медицински кловнови“ кои владеат специјални вештини ќе ја подобруваат психолошката состојба на тешко болните хоспитализирани деца и возрасни во...

Јована од Тетово ја донира својата коса за деца болни од...

Овој гест е за поздравување и се надеваме дека ќе поттикне многу други дечиња да бидат хумани и да помогнат, велат од училиштето „Андреа...

Температурните промени ги наполнија амбулантите со болни

Минатонеделниот пад на утринските температури близу нулата и искачувањето на живата во термометарот во текот на денот до 25 Целзиусови степени не им оставија...

На полноќ завршува пријавувањето на болните и инвалидизирани лица за гласање...

Во Општинската изборна комисија (ОИК) - Штип денеска до пладне се пријавиле вкупно 15 болни и инвалидизирани лица да гласаат дома, еден ден пред...

Утре последен ден за пријавување на болни и изнемоштени за гласање...

Општинската изборна комисија во Кичево е во целост подготвена за референдумското изјаснување. Утре ќе се изврши и обука на членовите на избирачките одбори, се со...

Детската клиника доби дневен центар за болни од рак

Дневен центар за психосоцијална поддршка на децата заболени од малигни болести е отворен на Универзитетската клиника за детски болести по иницијатива од здружението „Борка...

Температурните промени ги погодуваат болните, но и здравите

Наглите промени на температурите најмногу влијаат на физиолошката состојба на малите деца, чиј организам сѐ уште не е адаптиран на надворешните услови, на младите...