Ознака: болка

Болеста на брат ми и сонот на мајка ми

Настани, симболи, алузии Славниот руски писател Лав Толстој својот прочуен роман „Ана Каренина“ го почнува со реченицата: „Сите среќни семејства личат едно на друго, секое...

Храна што природно ослободува од болка

Некои видови храна, како што се шеќерот и белото брашно, може да ги зголемат болката или хроничното воспаление. Од друга страна, пак, одредена храна...

Ансамбл што ја раскажува приказната за радоста и болката на Македонецот

„Танец“ има поставено високи стандарди за негување и обработка на македонската песна, игра и свирка, уште во 1949 година и нив ревносно ги почитува...

Оливија Њутн-Џон – слава помешана со тага и болка

Оливија Њутн-Џон е харизматична пејачка и актерка. Таа е и кантавторка, претприемачка, активистка за здрава животна средина, за правата на животните и поборничка за...

Мажите ја паметат болката различно од жените

Болката во нашето тело претставува нормална реакција, која се јавува при болест или повреда, знак што нѐ известува дека нешто не е како што...

Гибел. Како да се надмине болката

И времето поминато, народите што ги снема, сѐ е длабоко минато, без кое ништо нема. Пол Валери Како што гледаш, мотото на оваа наша колумна, драг читателу,...