Ознака: боледување

Дури 700 лекари во БиХ на боледување, се плашат од коронавирусот

Дури 700 лекари и други медицински работници во Босна и Херцеговина се на боледување во пикот на епидемијата на ковид-19, од кој до вчера...

Боледувањето од коронавирус во сивата зона!

Две илјади хрватски граѓани, во согласност со препораките на локалните епидемиолози, се наоѓаат во домашна изолација, поради сомневање од можно заболување од коронавирусот. Но...

Ин мемориам Љубе Рајевски (1955 – 2019)

По тешко боледување на 10 ноември 2019 година почина Љубе Рајевски. Роден е на 11 март 1955 година во Скопје, Рајевски беше долгогодишен директор и...

Сите ја бараат Јанева, а таа на боледување

Според информациите на Медиумската информативна агенција (МИА), специјалната обвинителка Катица Јанева од 16 јули е на боледување. Таа боледувањето го отворила еден ден откако ја...

За лажно боледување во Србија ќе следува отказ

Работодавачите во Србија од јануари следната година ќе можат да даваат отказ на вработени кои отвораат лажни боледувања, предвидуваат најновите измени на Законот за...