7.8 C
Skopje
15.10.2021 - 21:50

Ознака: Бог

Светлосниот утопизам на Тесла (5)

„Светлината за мене е Бог“ - Тесла До денес не се знае кое и какво е тајното оружје на Тесла, кој можеби и за негова...

Ангелот

Ајде малку да се одмориме од смрдеата на политичарите, и политиката и општото морално распаѓање што го диктираат тие: да се кренеме малку во...

Бог да ги бие Швеѓаните

Тие, а не САД (како што обично се мисли) се виновни (или заслужни, кој како гледа) за распадот на Титова Југославија (СФРЈ), за распадот...

Вујкото владика, партијата Бог

Главниот проблем не е што овде нема работа. Поголем проблем е што овде нема правда во вработувањето, што младите немаат рамноправни, еднакви шанси. Долго...

Редукција на Бога

Денес би бил прогласен за луд секој што би оспорувал дека „богат“ значи „оној што има пари“. Но и овој збор е сериозно оштетен...

Изгубени пастирски пораки

И во целата оваа шегобијна ситуација можеби најмногу беше извулгаризиран статусот на монасите, како луѓе што по своја слободна волја пристапиле во манастирите и...