Ознака: Богородичната црква во Париз

Богородичната црква во Париз после реставрацијата ќе изгледа исто како претходно

По неколкумесечна расправа околу нејзиниот дизајн, реконструктираната Богородична црква најверојатно ќе изгледа исто. Сите што се надеваа дека ќе бидат сведоци на новиот изглед на...

Поголемиот дел од парите за обнова на Богородичната црква сè уште...

Поголемиот дел од парите што беа ветени од донатори за обнова на Богородичната црква допрва треба да бидат уплатени, изјавил парискиот надбискуп Мишел Опети. Тој...

Богородичната црква во Париз инспирација и за нашиот Ацо Шопов

Виктор Иго ѝ ги посвети најубавите книжевни описи, но катедралата беше инспирација и на голем број други уметници во текот на последните неколку века....