Ознака: богати

Вакцина-туризам само за богати: Вакцинација и три недели одмор во луксузни...

Весникот „Ла република“ пишува за новата туристичка понуда за богатите, а „пакетот“ опфаќа и вакцинација против ковид-19. Според весникот, на клиентите им се нуди лет...

Работи на кои богатите никогаш не трошат пари

Кога ќе се спомне богатство, обично помислуваме на бунди, луксузен накит, скапи часовници... Сиромашните и граѓаните со средни приходи се во состојба со години...

Зелена карта само за богатите

Регулативата е фокусирана на стотици илјади имигранти што секоја година легално влегуваат во САД и кои аплицираат да станат американски државјани. Па, така, почнувајќи...

Социјализам за богатите?

Подготвиле: Игор Даниловиќ и Владимир Мијановиќ Економските политики што беа усвоени од Британија и од САД во 1980-тите доведоа до огромно зголемување на нееднаквоста и...

Истражување: Богатите имаат поголеми шанси да преживеат срцев удар

Во случај на срцев удар секоја секунда е важна, што значи дека доцнењето на возилата на итна помош може да биде фатално. Подолгото чекање на...

Богати и славни без училишна диплома

Голем број статистики велат дека имате многу поголеми шанси да напредувате во животот доколку сте образовани. Но за некои од успешните и богати личности...

Прогресивна папазјанија (2)

Не е спорно дека во земјата има голема социјална нееднаквост и дека се потребни мерки за социјална правда. Дали првиот чекор за праведност е...