24.8 C
Skopje
31.7.2021 - 11:25

Ознака: богатите

Сиромашните го создадоа, богатите го украдоа

О да, знам јас дека фудбалот е бизнис и шоу. Ама не може за сметка на алчноста, да се убие играта. Не може за...

Пандемијата ги осиромаши богатите држави

Постои широк консензус дека пандемијата на ковид-19 ја влоши нееднаквоста во земјите. Поретко се забележува влијанието врз нееднаквоста меѓу земјите, кое се движеше во...

Во Мексико се гради рај за богатите во време на криза

На брегот на Атлантски Океан, во мексиканското одморалиште Тулум, се гради рај за бегство на богатите за време на криза. Среде џунглата каде што...

Здравото живеење стана мода кај богатите

Во Калифорнија, пазарот е презаситен од здрави производи, а влогот е доведен до точка на апсурдност - кашест сок од кељ, авокадо, глуварче, краставица,...