Ознака: блокади

Грчките земјоделци одбија дијалог со министерот за земјоделство

Грчките земјоделци одбија дијалог со министерот за земјоделство, му порачаа дека тој и Владата не се на нивна страна и повикаа засилување на блокадите....

Француската Влада бара отстранување на блокадите поставени од „жолтите елеци“

Отстранувањето на блокадите поставени на кружните текови и патиштата од страна на „жолтите елеци“ ќе продолжи, изјави францускиот министер за внатрешни работи, Кристоф Кастанер. –...

Вработените во Клиничкиот центар со блокади против одлуката за зголемена цена...

Вработените во Клиничкиот центар денеска на протест го изразија своето незадоволство поради одлуката на Советот на Град Скопје, според која, цената за месечно паркирање за...

Бектеши: Ако Русија става блокади ќе најдеме други пазари

Не навлегувам во тоа дали руската блокада за праските е политичка одлука или не, но ако Русија продолжи со ваквите мерки, Македонија ќе бара...

Проѕирно сценарио на ЕУ: добриот и лошиот полицаец

Тоа е она сценарио (или е остварување вистинска ролја) во кое за да се изјасни главниот лик или да постапи онака како што е...

Опозицијата за цената на бензинот, Вучиќ за народниот леб

За темата за евтиниот леб во Србија се молчи, затоа што го одразува нивото на сиромаштија во земјата Владата на Србија е подготвена да ја...