Ознака: Блискиот

Сѐ тече, ништо не се менува во Сирија

Сирија ја одбележува 10-годишнината од бунтот што прерасна во граѓанска војна, а милиони луѓе се раселени и втурнати длабоко во сиромаштија, додека меѓународната заедница...

Кои се актуелните најжешки играчи на Блискиот Исток

Администрацијата на Бајден сака да го стави Блискиот Исток во втор план, но едноставно не може да игнорира некои тамошни држави, вели Стивен Кук...

САД повторно се враќаат на Блискиот Исток

Меѓународната антитерористичка коалиција предводена од САД започна со опремување на нова воена база на северот на Сирија, пренесува агенцијата „Спутник“. Според руската новинска агенција,...

Сирија е старо-нов проблем за ЕУ

Европа конечно треба да развие кохезивна политика што ќе им даде надеж на Сиријците и на другите уништени држави на Блискиот Исток дека тие...