14.8 C
Skopje
22.9.2021 - 16:09

Ознака: Битола

Улицата Љубојно доби нов лик

Наместо каллива долга улица, на која со децении чекореа жителите на ул. Љубојно и стравуваа за сигурноста на своите куќи, сосем нова слика доби...

МКЦ Битола домаќин на меѓународен волонтерски камп

МКЦ Битола деновиве го организира меѓународниот волонтерски камп „Битола отворен град“. - Домаќини сме на 15 волонтери од пет земји од Западен Балкан. Интеркултурното учење, растот...

Снимателот на Ханеке ќе одржи работилница на „Манаки“ во Битола

Работилница со наслов „Систем за рефлектирачко филмско осветлување Бергер/Бартенбах“, изум на лауреатот на „златна камера 300“ за животно дело на „Браќа Манаки“, ќе се...

Тони Коњановски кандидат на ВМРО ДПМНЕ за градоначалник на Битола

Тони Коњановски ќе биде кандидат на ВМРО ДПМНЕ за градоначалник на Битола. Вака одлучи денеска највисокото тело на партијата. - Д-р Тони Коњановски е долгогодишен...

Изградено ново детско игралиште во битолската урбана заедница „Борис Бастеро“

Нов простор за одмор и рекреација добија жителите на урбаната заедница „Борис Бастерот“. Просторот е комплетно опремен со детски реквизити и клупи, со што истиот може...

Покренато обвинение за Владимир Талески за незаконски јавни набавки

Поранешниот градоначалник на Општина Битола, Владимир Талески, е обвинет за незаконски спроведени јавни набавки за превоз на ученици, за набавка на масло за греење...

Во Битола беше одбележан Денот на независноста – „8 септември“

Денот на независноста - „8 септември“ во Битола беше одбележан со полагање насвежи цвеќиња пред споменикот на борците од НОВ  и Револуцијата на плоштадот...

Се очекува ВМРО-ДПМНЕ да го соопшти кандидатот за градоначалник на Битола

И покрај тоа што битолчани очекуваа кандидатот за градоначалник на Битола од ВМРО-ДПМНЕ да го слушнат утре, за време на претстојот на лидерот на...

Едукативна работилница за битолските пензионери

Здружението на пензионери Битола почна со реализација на проектот „Грижа за здравјето на старите лица“ финансиски поддржан од Општина Битола, од Програмата за социјална...

Дејан Трајковски: Битола го доживеа пикот на пандемијата на 27 август

Судејќи според седумдневната подвижна средина на дневниот број на нови случаи, врвот на заразувањето во Битола бил околу 27 август. Последниве два дена стагнира...