Ознака: битка

Меј ја доби партиската битка, но маките со брегзит продолжуваат

Британската премиерка има тешка задача да обезбеди гаранции од Брисел што ќе ги задоволат тврдокорните конзервативци, бидејќи нив ништо нема да ги задоволи. За...

Загреб ја изгуби битката за случајот „Комшиќ“

Министрите за надворешни работи на членките на ЕУ не постигнаа компромис околу заедничкиот текст, поради тврдиот став на Хрватска, дека „хрватскиот претставник во Претседателството...

Претстои долга и тешка битка за имотот на Титовата армија

Никој од надлежните во државата официјално не се изјасни за тврдењата од Белград дека „најмалку проблеми треба да има со Македонија, бидејќи, според договорот,...

Последната косовска битка на Вучиќ

Српскиот претседател се наоѓа во мал маневарски простор и во деновиве што претстојат ќе треба да го даде одговорот за прашањето за „нивната јужна...

Секојдневна битка за здрав оброк

Има една поговорка, која вели дека здравјето низ уста влегува, алудирајќи токму на правилниот избор и баланс на храната што се користи. Еколошка и...

Се разгорува битката за фотелјата на прв пензионер во Битола

Единствено нешто што засега не го посакуваат пензионерите во Битола е да се повторат сликите од пред осум години, кога полицијата или приватните обезбедувања...

Се разгорува медиумската битка за Балканот

Светските суперсили изминатиов период директно, преку своите медиуми, се обидуваат да ги пренесат своите политички пораки во регионот, но и на свој начин да...