Ознака: БИТЕФ

На 53. „Битеф“ ќе гостува Фија Менар

Годинава во фокусот е театарот што се занимава со распадот на заедницата на сите нивоа и можноста за нејзина обнова Во главната програма на годинешното,...

На 52-от БИТЕФ претстави и за фашизацијата

Режисерот на „Отило. Затемнување Ораториум“, Драган Живадинов, напоменува дека оваа претстава е првенствено за белиот расистички маж што со својата милитантност нѐ тера во...