Ознака: Бизнис инфо

Бизнис инфо

Бислимоски: Регулаторна да ја одредува и цената на водата Регулаторната комисија треба да ја одредува и цената на водата, зашто ќе го релаксира и притисокот...

Бизнис – инфо

Фискален бројач ќе прикажува како се трошат буџетските пари Фискалниот бројач е новата алатка на Министерството за финансии, која на дневна основа ги прикажува приходите...

Бизнис – инфо

Италија со стратегијата за водород тешка 10 млд. евра Италија ги утврди насоките во стратегијата за водород, планирајќи 10 милијарди евра инвестиции до крајот на...

Бизнис – инфо

Намалена процената за економски пораст во Германија во 2021-та Советот на економски советници на германската влада ја ублажи процената на падот на најголемата европска економија...

Бизнис – инфо

Околу 60 отсто од канадските ресторани би можеле да банкротираат Повеќе од 1.200 ресторани во Канада се здружија во повикот до Владата за посилни и...

Бизнис – инфо

Ветерниот парк „Богданци“ со рекордно производство на струја Паркот на ветерни електроцентрали „Богданци“ до крајот на август испорачал рекордни над 87 гигават-часа електрична енергија, што...

Бизнис – инфо

Нови милион невработени во САД Бројот на нови барања за исплата на надоместок за невработеност во САД повторно минатата недела го надмина нивото од еден...

Бизнис – инфо

Коронавирусот го забрза демонтирањето на крузерите Индустријата на патувањето со крузери е еден од најтешко погодените сегменти на туризмот, а со оглед дека никој сè...

Бизнис – инфо

Авиопревозниците усвоија уште потемна прогноза за 2020 година Авиопревозниците ја променија и онака лошата прогноза за патничкиот сообраќај во Европа за оваа година поради континуираните...

Бизнис – инфо

Примањата на работниците во Германија пониски за 2,2 отсто Бруто-месечните примања на работниците во Германија со полно или скратено работно време во просек биле за...