25.8 C
Skopje
22.6.2021 - 13:48

Ознака: Бигорски

Го чува Бигорски цел работен век

За Бигорскиот манастир ме врзуваат многу спомени. Тој е дел од мојот живот, вели Милан Јанкоски, кој целиот работен век го обезбедува Бигорскиот манастир,...

Отец Партениј избран за владика, Бигорски станува епископско седиште

Со своето дваесет и петгодишно монашко и игуменско искуство, отец Партениј влегува во архијерејски чин со досега најголем монашки стаж во поновата историја на...

Едукативната мисија на Бигорски ги обединува децата

Веќе неколку години, во неколку смени, бигорската обител организира основна верска поука за деца. Летниот црковен камп е уникатен и специфичен настан, кој станува...