Ознака: „Бесмртност“

Заборавете на бесмртноста, невозможно е да се запре стареењето

Речиси секојдневно слушаме за борба против стареењето, што не е за изненадување бидејќи пазарот вреди околу 58,5 милијарди долари. Меѓутоа, сето тоа е обид...

Откинато парче бесмртност

Мојот син, пак, кој порасна со константите на виртуелното постоење, ми постави прашање зошто улицата на која живее се вика Никола Тесла, а е...

Кварантадуе

Ах, таа совршена планета! И тие нејзини неверојатни жители. Толку беа совршени и напредни, што стигнаа до бесмртност. Вечно ќе живеат. И затоа сега...

„Бесмртност“ – музика од Бетовен на концертот на Филхармонијата

„Бесмртност“ е насловен симфонискиот концерт на Македонската филхармонија вечер од 20 часот, кој ќе биде посветен на творештвото на Лудвиг ван Бетовен. Диригент на...

Филхармонијата ќе одржи концерт во чест на Бетовен

„Бесмртност“ е насловот на претстојниот симфониски концерт на Македонската филхармонија, кој ќе се одржи утревечер, во 20 часот. Под диригентство на маестро Сашо Татарчевски,...