Ознака: Белица

Припитомена срничка живее со семејство во село Белица

Кога пред 18 месеци срниче во беспомошна состојба и старо едвај шест дена, го пронајде жител на село Белица во планината, препуштено на законите...

Загубената срничка Бамби стана домашно милениче

Децата од селото Белица често нѐ посетуваат за да ја погалат прекрасната срничка, која е многу питома и сакана од сите што барем еднаш...

Осми „Белички средби“ во Кичевско

Викендов по осми пат во питорескното село Белица, Кичевско, се одржаа традиционалните „Белички средби - 2018“. Годинешната манифестација беше збогатена со учество на голем...

По осми пат одржани Беличките средби

По осми пат во питорескното село Белица-Кичевско, се одржаа традиционалните „Белички средби-2018“. Годинешните средби беа збогатени со учество на голем број познати естрадни ѕвезди,...

По половина век се вратија крштевките и венчавките во Белица

Надежта дека македонските села повторно ќе заживеат се неодамнешните свечености во Белица, кога се празнуваше заштитникот на селото Александрија Големиот верски празник, Александрија, во селото Белица,...