Ознака: бездомни животни

Активистите ќе можат да ги хранат бездомните животни за време на...

За време на претстојниот продолжен викенд, кога ќе биде на сила полициски час, активистите ќе можат два часа дневно, во услови на ограничено движење,...

Затворен стационарот „Вардариште“

Инспекциските служби на Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) изрекоа мерка за затворање на стационарот „Вардариште” поради појава на заразни заболувања кај бездомните животни...

Десет напади од кучиња во последните два месеци регистрирани во Кичево

Иако дел од кучињата скитници во Кичево се кастрирани и чипирани а дел се еутанизирани, сепак нападите од овие кучиња не престануваат и во...

АХВ: Нема законски пречки здруженија да раководат со прифатилишта за животни

Агенцијата за храна и ветеринарство, како одговорна институција за здравствената заштита и благосостојбата на животните, информира дека прифатилиштата се одобруваат во зависност од тоа...

Протест против нехуманиот третман на бездомните животни

Примена на хумани методи за бездомните животни и изнаоѓање на трајно решение на проблемот со обезбедување дом за секое животно се дел од барањата...

Оги со изложба ќе им помогне на бездомните кучиња

" order_by="sortorder" order_direction="ASC" returns="included" maximum_entity_count="500"] Дино Дамјановски со неговиот миленик Оги организира хуманитарната изложба на 31 мај во кафулето „Концепт 37“, на која дел од...