Ознака: безбедност

Иванов: На регионот му е потребно партнерство во безбедноста

Вистинскиот збор што му е најпотребен на нашиот регион во полето на безбедноста е партнерство што се постигнува со градење доверба заради веродостојни податоци,...

Отворено Генералното собрание на шефовите на полициите на државите од ЈИЕ

Професионалниот развој на полицијата во регионот зависи од ефикасноста на мерките за спречување и борба против прекуграничниот организиран криминал, како и од развивање на...

Во Турција останува во сила вонредната состојба

Турскиот Парламент денеска донесе одлука за продолжување на вонредната состојба во државата за уште три месеци, по предлог на Советот за национална безбедност на...

ЕУ прави планови за подобрување на воената мобилност

ЕУ прави планови за подобрување на воената мобилност меѓу државите членки и за овозможување преместување опрема ширум континентот со поголема брзина. ЕК предложи план за...