Ознака: бегалци

Турската Црвена полумесечина гради два кампа за бегалци

Турската Црвена полумесечина гради два нови кампа за Сиријците, кои побегнаа од Источна Гута, соопшти претставникот на организацијата Кадир Гундуз. Тој изјави дека во сириските...

ОН бара 150 милиони долари за раселените Сиријци

На организациите што пружаат помош во Сирија им се потребни 150 милиони долари за да го олеснат животот за околу 250.000 луѓе кои се...

Во Сирија постигнат договор за евакуација на 7.500 бунтовници

Сириските државни медиуми и портпаролот на бунтовниците соопштија дека е постигнат договор 7.500 припадници на бунтовничките сили и нивните семејства од Хараста во Источна...