Ознака: бебиња

Мешовита комисија ќе врши истрага за исчезнатите бебиња во Србија

Мешовита комисија што ќе врши истрага за случаите со исчезнати бебиња, а во која се претставници од државни институции и родители на деца кои...

Замена на бебиња откриена по 20 години

Поради оваа грешка на болницата во Котор двете семејства бараат милионска отштета Со медицинска истрага едно семејство во приморски град во Црна Гора случајно открило...

Во болница во Косово за 24 часа се родиле 42 бебиња

Клиниката за Гинекологија на Клиничкиот и универзитетски центар на Косово во текот на вчерашниот ден забележа рекордна бројка на новороденчиња. Како што соопшти државната болница...

Јовановска: На Гинекологија не умираат доносени, туку предвремено родени бебиња

Клиниката за гинекологија тврди дека нема смртност на доносени деца, туку само на предвремено родени, од 22 до 36 гестациска недела. Како што беше речено...

Евростат: Во 2016 во ЕУ родени повеќе од 5,1 милион бебиња

Во текот на 2016 година, во земјите од Европската унија се родени повеќе од 5,1 милион бебиња, соопшти денеска Евростат. Во осум од 28 земји...

МЗ: Починатите бебиња се предвремено родени, се превземаат итни мерки

Во првите три месеци од годинава на Клиниката за гинекологија биле родени вкупно 1.155 бебиња. Од нив 144 биле предвреме родени и третирани на...