Ознака: бебиња

Во Кочани лани се родиле 30 бебиња повеќе во однос на...

На акушерското одделение при Општата болница во Кочани во текот на 2019 година се родиле 30 бебиња повеќе во споредба со претходните години. Од болницата...

Кисела Вода додели 53 нови ваучери за семејствата со бебиња

Општината Кисела Вода им додели 53 нови ваучери на семејствата што добиле принова и живеат на нејзината територија. Надлежните сметаат дека ваучерите во висина...

Жените сѐ подоцна стануваат мајки

Средината на осумдесеттите години од минатиот век на Клиниката за гинекологија и акушерство во Белград се родиле околу 11.000 бебиња, а лани имало за...

Осум бебиња починаа во пожар во породилиште во Алжир

Осум новороденчиња починаа во пожар во породилно крило на болница во близина на границата со Алжир со Тунис. Пожарот избувнал околу 4 часот наутро...

Заборавени факти – породилен дом во Старата чаршија

Особено интересен дел од оваа приказна е што објектот на породилниот дом во Старата чаршија - денес сѐ уште постои! На неговата местоположба ми...

Зошто бебињата умираат ненадејно?

Секој родител најмногу стравува од тоа дали ќе биде способен да ја сочува безбедноста на сопственото дете додека тоа да стане способно самото да...

И шестмесечните бебиња ќе се боцкаат против морбили

Според Светската здравствена организација (СЗО), бројот на пријавени заболени во првите три месеци од 2019 година тројно е поголем споредено со истиот период лани....

Во воените зони секој ден умираат по 300 бебиња

Изгладнувањето, болестите и недостигот од хуманитарна помош убиваат по 300 бебиња дневно во воените зони во светот, при што бројот на деца кои страдаат...

Знак дека на бебето му студи се ладни црвени раце

Бебињата не ја задржуваат температурата како возрасните, затоа кога престојуваат надвор во текот на зимата облеката треба да биде приспособена на временските услови -...

Во Германија оваа година родени 30.000 мигрантски бебиња

Во Германија оваа година се родени 30.000 бебиња на мигранти, додека германските власти предвидуваат намален број барања за азил до крајот на годината. Германскиот весник...