Ознака: бдп

Шекеринска: Над 20 отсто од буџетот за одбрана наменети за опремување...

Буџетот за 2021 година е буџет НАТО за одбраната на земјата како членка на НАТО Алијансата. Годинава покажуваме дека обврските, стандардите, критериумите кои што...

Јапонија се соочува со најголем пад на нејзиниот БДП

Јапонија го забележа својот најнизок БДП во историјата на мерењата, поради намалувањето на потрошувачката за време на пандемијата на коронавирус. Третата најголема светска економија падна...

Глобалната рецесија ја парализира македонската економија

Поради непредвидливоста на ситуацијата предизвикана од пандемијата на коронавирусот, како и стравувањата од нов посилен бран од септември, економистите прогнозираат дополнителни негативни трендови, како...

ЕУ во вториот квартал бележи рекорден пад на БДП

Во Европската Унија и еврозоната, во второто тримесечје на 2020 година економските активности доживеале најголем пад на квартално и годишно ниво уште од 1995...

Колку ќе биде силен ударот по БДП во 2020 година?

ОЕЦД го објави својот најнов економски извештај вчера и ги претстави прогнозите за влијанието на пандемијата од ковид-19 врз светскиот БДП во 2020 година....

Бизнис – инфо

БДП на ЕУ падна за 3,2 отсто Сезонски приспособеното БДП на ЕУ падна во првото тримесечје за 3,2 отсто во однос на претходното тримесечје, покажуваат...

Првиот квартал е само најава на колапсот на економијата

Економските проблеми предизвикани од коронавирусот веќе се толку големи што најголемиот број земји се одлучија за олабавување на рестриктивните мерки, па макар со ризик...

Кој економски стимул ќе се покаже како функционален?

Џозеф Е. Стиглиц, Хамид Рашид Владите низ светот реагираат силно на кризата од ковид-19, со комбиниран фискален и монетарен одговор, кој веќе достигна 10 отсто...

Падот на домашната економија директно зависи од траењето на корона-кризата

Епидемијата на коронавирусот ќе поништи неколкугодишен успешен раст во регионот кај економиите што се свртеа кон автомобилската индустрија и извозот и кои дури ги...

ЕБОР: Македонскиот БДП ќе падне за 3,5 проценти годинава

Македонија ќе претрпи пад на БДП за 3,5 проценти годинава како последица од пандемијата на коронавирусот, наведува Европската банка за обнова и развој (ЕБОР)...

Hunter x Hunter Episode 148 at website https://animeflix.nl. See more animeflix reddit

That Time I Got Reincarnated as a Slime OAD (Dub) Episode 5 at website https://funimationfree.com best shows on funimation