Ознака: батерии

Јапонците развиваат нови батерии што сами се обновуваат

Батериите би можеле да траат подолго и да даваат повеќе енергија, а притоа да не мора да бидат поголеми и поробусни отколку што се...

Амнести Интернешнал: Батериите за електромобили се штетни за околината

Меѓународната организација Амнести Интернешнал ја осуди индустријата за електрични возила која се претставува како пријател на околината, а, како што наведуваат оттаму, произведува батерии...

Тојота и Панасоник заеднички ќе прават батерија за електрични возила

Јапонските компании Тојота Мотор и Панасоник од идната година ќе се здружат за да произведуваат батерии за електрични возила за да им конкурираат...

Дајмлер купува батерии за електрични возила во вредност од 20...

Компанијата Дајмлер планира да купи батериски ќелии во вредност од 20 милијарди евра до 2030 година, во рамки на подготовката за масовно производство на...

Четири јапонски компании заеднички ќе развиваат батерии за електромобили

Четири големи јапонски компании -„Тојота“, „Хонда“, „Нисан“ и “Панаосник“ официјално најавија дека ќе започнат заеднички проект, чија цел е развој на нова генерација батерии...