Ознака: баркод

Со баркод и QR-код пазарџиите ќе влегуваат во ЕУ

Од минатиот месец сите производители и продавачи на прехранбени производи во Србија мора да ги обележат со баркодови, или QR-кодови. Иако стопанските субјекти и...