Ознака: бараат

Европските пчелари бараат заштита од евтиниот увоз на мед

Европските пчелари бараат итен акциски план на ЕУ за да се спаси секторот поради падот на производството и порастот на евтиниот увозен мед Производителите на...

Земјите од Источното партнерство бараат повеќе од геополитичката ЕУ

Грузија, Украина и Молдавија бараат поамбициозна политика на новата самопрогласена геополитичка Европска комисија и ЕУ кон земјите од Источното партнерство. Тие бараат подинамична дебата...

Родители си ги бараат исчезнатите бебиња

Група родители што сметаат дека пред две децении им биле украдени бебињата во породилиштето во Ниш или во регионот на Пчиња побарале информација од...

Фудбалерките на САД бараат надомест од 67 милиони долари

Тие тврдат дека Американската фудбалска асоцијација (УССФ) исплатите ги базирала врз „родови стереотипи“ и бараат од судот да пресуди во нивна корист Женската фудбалска репрезентација...

Рударските компании бараат јасни критериуми за одземање концесија

Неисполнувањето на обврските од интегрираните еколошки дозволи А и Б може да биде причина за раскин на концесијата, но не и мислење што може...

Половина милијарда луѓе бараат работа соодветна на своите потреби

Резултатите од студијата покажуваат дека невработеноста на глобално ниво ќе порасне првпат речиси по една деценија Речиси половина милијарда луѓе низ целиот свет се борат...

Македонците од Албанија бараат неработен ден на Божиќ

Од македонската влада начелно го поддржуваат предлогот за прогласување на 7 јануари за државен празник, но оставаат простор да се разговара како национални празници...

САД бараат од сојузниците да платат повеќе за американската одбрана

Администрацијата на Трамп веќе подолго време ги критикува сојузниците зашто не трошат доволно на одбрана. САД во моментот водат преговори со Јужна Кореја, а...

Синдикатите против работодавците што бараат работна недела

Унијата на слободни синдикати очекува Уставниот суд на Црна Гора да ја отфрли иницијативата на Унијата на работодавци за оцена на уставноста на делот...

Дронови ќе бараат загадувачи

Градот Скопје распишал јавна набавка за изнајмување на опрема за висинско набљудување на терен, диви депонии и преостанати зони во градот. Тие ќе се...